Gymnastikhoppning

Ridlärare: Therese

Elever: Lisa-Charbi, Josefin-Saleta, Peder-Madness, Nathalié-Northon och jag-Lucky


Skrittade och travade fram självständigt. Galopeprade också iochförsig men vi tog den tillsammans med alla i samma varv för att slippa krocka, vi brukar göra så.

Skrittpaus.

Sedan så kom vi på en serie på läktarlångsidan: Bom, räcke, bom, räcke, bom, räcke, bom, räcke, bom. Det var ett galoppsprång mellan varje hinder. Vi började ganska lågt och kom två gånger på varje höjd (om det inte var något särskilt).

Det gick ganska bra, vi kom visserligen fel in några gånger men... det ordnade sig över första hindret. 
Det gick också lite hastigt genom hela serien de första gångerna. Så råkade jag tappa tyglarna en gång när vi kom fel och det är svårt att samla ihop dem ordentligt mitt inne i serien ;) I allafall när man inte vill störa hästen. Men det gick bättre och bättre. Vi fick till det lugnare och kom rätt in, men det var svårt att komma rakt på alla hinder, särskilt det sista.

En av gångerna, under den senare hälften av gångerna, så kändes det verkligen kanon. Lucky hoppade mjukt och lätt, lugn men inte för seg och jag var så medveten om hur jag satt och speciellt om medveten om mina händer. Jag hann liksom få tillbaka dem mot manken mellan hindren men ändå ge full eftergift över hindren. Kände mig följsam där. Fick beröm av Therese också och det slickade jag i mig alldeles väldigt nöjd.

Rolig lektion. Jag trodde vi bara skulle ha markarbete men hindren var ändå en meter sista gångerna och i mitt huvud är det väldigt mycket inte bara markarbete ;P

Solskensritt :)

Red Yagadue idag och vi red ut som vanligt. Specksta valde vi (eller jag). Vi skrittade på långa tyglar till ungefär en tredjedel uppför första backen och där tog vi trav. Sedan galopp. Var länge sedan jag galopperade Yaga ute. Så dåligt underlag ju. Men idag blev jag glatt överraskad. Tror faktiskt att det (OBS! för en broddad häst) var bättre underlag nu än när det är barmark, då är det så himla hårt!. Yaga var pigg men lite ...knasig. I galoppen så tvärstannade hon plötsligt för att det var ett halkspår i snön. Vad trodde hon det var? Vi travade en bit och saktade sedan av. Skrittade raksträckan innan nästa backe. Vi red upp en kort bit innan vi tog trav igen. Efter några meters trav tog Yaga en liten tjuvgalopp och det tog en liten stund innan jag fick henne att bryta av igen. Bushäst ;) Var dock en ganska lugn galopp (inte sken precis...). Vi red förbi bommen i skritt och travade sedan en bit, försökte hålla lugn trav men Yaga tror ju som sagt att hon är en montéhäst... Så även om det inte gick för fort så gick det lite fortare än jag tänkte. Uppe vid toppen så vände vi och skrittade hem! Det gick bra. Solen sken hela tiden :D

Inte bara is :)

Igår red jag Lucky, ut med Stina-Guiness och Lisa-Charbi. Vi kunde inte göra mer än skritta men det var mycket trevligt att åtminstone kunna göra det utan att hästarna halkade hela tiden. Vi red från ridskolan, förbi Albatross och Bäckströms stall och på "Örsjön-vägen" fram till stigen där man kan rida genom skogen till Specksta-stallet. Där vände vi och red samma väg tillbaka (det var för isigt i skogen). Hästanra var rätt sega, kanske vana vid att de måste smyga fram för att inte halka?

Yaga

Red igår Yaga, blev inte av att jag skrev.

Red iväg vid halvnio (på morgonen). Vi red stora vägen och sedan upp förbi albatross och bort till skogen genom kappelshagen. Där travade vi en bit. Yaga vill springa meeeraaa.... Vi red samma väg tillbaka på ett ungefär men genom den andra hagen (ovanför busshållplatsen) tillbaka. Ute cirka en timme.

Var en läskig plastbir som blåste bland träden utanför ridskolan! O.o Det tyckte i allafall Yaga.

Nu är det snart ridning igen. Vi kommer väl några meter kan jag gissa...

Ett ansträngande dressyrpass...

Ridlärare: Térese

Elever: Lisa-Charbi, Birgitta-Pojken och jag-Lucky


Idag var vi bara tre på lektionen. Anna och Sofia var spårlöst försvunna och Olivia mådde inte så bra och skulle därför inte rida. Synd för de andra att de missade lektionen men det var skönt för oss som red att det blev så mycket plats i ridhuset.

Vi fick värma upp självständigt en stund. Började med skritt på långa tyglar (som alltid). Jag och Lucky red sedan lite serpentiner. Lyckades få honom att behålla ganska låg, om än inte så jätterund, form i skritten, även i varvbytena. Däremot var han kanske lite långsam. Testade lite trav men Terese sa att jag skulle galoppera istället för han gick ojämnt. Tydligen hade han varit lite låst i ryggen seanste dagarna. Så då tog vi galopp, började med höger varv. Vi var mest ute på spåret. Fick galoppera på lite och be honom ta i. Och förstås försöka få honom framåt-nedåt även i galoppen. Sedan galopperade vi några varv åt vänster också.

Efter att ha ridit fram självständigt en stund fick vi gå in på volten vid C. Där travade vi (tror vi travade med en gång?) och skulle böja hästens hals så mycket som möjligt inåt och forma dem så mycket som möjligt. Vi började i vänster varv med detta. Tror jag. Det var ganska jobbigt. Jag fick hålla innertygeln som understödjande och eftersom han inte gav efter utan bara rusade på i traven kunde jag inte ge efter. Fick bromsa ganska mycket med yttertygeln för att han inte bara skulle springa ifrån det jobbiga. Så var jag ju tvungen att jobba med innerskänkeln för att få honom att ge efter i sidan, och med ytterskänkeln för att han inte skulle börja klättra på väggen (åtminstone i höger varv). Efter en stund skulle vi rida bogen in, eller öppna, på öppna delen av volten (om nån som inte rider läser det här, hänger du med? ;) Vet inte om det blev så mycket för mig då jag redan hade fullt sjå med att få hästen att ge efter. Efter ett tag blev jag medveten om att jag satt och nästan stenhöll i tyglarna med händerna brett isär. Det kändes ungefär som om jag bara försökte tvinga Lucky att böja på nacken. Det sa jag till Térese också. Hon sa att (kommer inte ihåg ordagrant) det på sätt och vis var så också MEN när Lucky gav efter i nacken och sidan så höjde han också ryggen. Alltså arbetade med ryggmusklerna. Och jag lättar ju när han ger efter, försöker i allafall. (Han gav ju faktiskt efter ibland ;) Kan tillägga att det kändes väldigt mycket i axlarna det här arbetet....

Efter arbetet på volten så skrittade i runt i ridhuset och...hmm..gjorde delar av bakdelsvändningar. Vi skulle rida hörn och se till att hästarna följde ledande tygel. Lucky lyssnade väl lite si och sådär. Fick knacka till ordentligt med ytterskänkeln ett par gånger för att han skulle vända på en gång. Vi höll väl på en stund...

Nästa grej var att vi skulle rida små volt tillbaka och när vi vänt hästarna skulle vi fatta galopp (från skritt alltså). Mina små volt tillbaka blev nog lite för stora och mina galoppfattningar kanske lite överfall av hästen men några travsteg blev det inte innan galoppen i allafall. Om man ska hitta något positivt. Vi gjorde dessa stora bakdelsvändningar med galoppfattningar några gånger. Varannan blev ju från höger och varannan från vänster. Fick fel galopp en gång, blev stressad då Pjken redan hade börjat galoppera bakom oss så det blev nog bara slarv.

När vi gjort dessa bakdelsvändningsgaloppfattningar gick vi in på volten igen och började överdriva formningen igen. Vi red i trav och när vi hade läge skulle vi fatta galopp och behålla hästens form och formning. Det gick ganska bra men jag red honom nog lite förböjd. Åtminstone sa Térese att jag skulle försöka räta ut honom lite. Eh, om det gick. Det gick väl något språng då och då.

Till slut så fick vi trava av hästarna över hela manegen i bägge varven. Jag skulle försöka räta ut Lucky lite mer och behålla den (hyfsat) djupa, runda formen (jo, vi hittade faktiskt dit) även på rakt spår. Vid det här laget gick inte Lucky längre ojämnt så...ja...lektionen måste ha gått åt rätt håll åtminstone.

En svettig och ansträngande lektion, både för häst och ryttare. Men den var faktiskt helt okej. Kände mig dock lite som hästplågare... Fick ju tvinga Lucky lite och han förstår ju kanske inte att det är för hans eget bästa...

Fem och en halvan och sådär...(Hopplektion: Lucky)

Ridlärare: Terese

Elever: Lisa-Charbi, Anna-Himlan, Nathalié-Northon, Josenfin-Saleta, Peder-Madness och jag-Lucky

Kan inte påstå att jag var så särskilt laddad inför lektionen... Det är så tråkigt att det (förmodligen) inte blir nån tävling i Timrå... Det är liksom inte något kul att bara hoppa för ingenting (jag tycker inte det är roligt mer. Tycker bara hopptävlingarna är roliga)

Nåja. Skritt långa tyglar en stund, sedan skritt "på tygeln" en stund och trav lättridning över bommar. Galopperade fram alla i samma varv och ändå höll jag på att rida in i alla. Suck. Lucky var skum kortsidan vid ingången till ridhuset. Där försökte han "dra iväg" (endast lite). Sprang och kollade utåt också, var han rädd för nåt tro?

Vi började hoppa på två låga hinder som låg på...eh...x antal meter ifrån varandra. Ganska långt ifrån varandra. Travhoppade första, bröt av till trav (de brukar ju liksom landa i galopp) och travhoppade det andra också. Lydnadsövning alltså. Det gick ganska bra, jag brukar inte vara tillräckligt snabb utan bli tvungen att lägga en volt och bryta av i den. Vi kom ett par gånger på samma sätt.

Nästa grej var att travhoppa första, bryta av och sedan hinna fatta galopp igen innan nästra hinder. Det var svårare men på tredje eller fjärde försöket klarade jag av att hinna få galopp innan andra hindret.

Sedan så hoppade vi bägge hindren i galopp och räknade sprången. Fyra fick jag första gången men på andra hindret hoppade han av tidigt (jag trodde han skulle lägga in ett språng till). Tappade tyglarna som jag brukar göra...(bättre än att rycka hästen i munnen i allafall! :D)

Sedan skulle alla komma på fem språng. Det klarade vi men det vete klåen om det blev fem jämna språng.

Efter att ha klarat fem språng skulle vi komma på fyra. Det fixade vi också på en gång, men snyggt tvivlar jag mycket på att det var...Tappade nog tyglarna även denna gång. Jag är bra på det. Att tappa tyglarna alltså.

När vi fixat fyra språng skulle vi rida på sex. (Mycket svårare att rida på korta än långa språng, särskilt när man ridit på långa innan -.-)

På andra eller tredje försöket klarade vi det. Jag tänkte att vi skulle komma nära första hindret för att klara det men kom på nu att det kanske är fel? Fast iochförsig, hoppar hästen av nära hindret blir det mer rakt upp och rakt ner så då landar den nära hindret och det blir mer plats att få in alla språng på... Så kanske tänkte jag rätt trots allt.

Efter detta gick vi över till femonhalvan. Första gången gick det lite för segt i traven, fick smacka mellan hindrena, annars hade han nog brutit ut. Andra gången gick bra. Sedan gick det sämre. Terese sa att jag rätade upp mig lite för tidigt så jag fick rumpan i sadeln redan över hindret. Vilket misslyckande! Jag märkte det inte ens själv och jag brukar vara bra på att inte störa hästen i språnget. Blev knepigt flera gånger. Terese höjde oxern mellan gångerna så vi hoppade inte på samma höjd hela tiden. Lucky blev lite för lång i traven och då fick han inte upp frambenen ordentligt så vi (han) slog i oxern ett par gånger. Men när jag försökte korta honom hade jag svårt att hinna följa med...kaosigt....

Menmen...sista gången, även högsta höjden (vet inte hur många centimeter, kanske 95? eller lägre eller högre (dock inte mycket högre i såfall)). Då gick det bäst. Jag följde med bra, hästen hoppade utan att slå i.. Så nånting vettigt lyckades vi kanske med.

Men det var inge roligt...

Jag vill att det ska vara roligt att rida och jag vill utvecklas som ryttare. Men det känns verkligen som att jag utvecklas åt fel håll....

Avtravning, Lucky bara sprang så det blev nog ingen riktig stretching. Han blev lite laddad idag tror jag...

Sitta av och bära undan bommar och hinderstöd och försöka undvika att slå bommarna i skallen på det lilla djuret.

..och Yaga

Red även Yaga idag (Carezo också).

En mycket kort tur blev det. Är så tråkigt att bara skritta ut själva. Nåja, hon fick sträcka på benen i allafall. Vi myste en stund i stallet både innan och efter ridningen. När jag kliade Yaga på manken hade hon nästan mulen uppe i taket. :)


Carezo

Åkte med Margareta ut till Carezo på förmiddagen. Tog ut honom från hagen och band upp honom utanför stallet. Borstade. Den förjordade pälsbytarsäsongen är här. Man får hår i näsan, i munnen och överallt. Men än är det förstås ganska lugnt...

Hmm..red på "vägen" ocanför hagarna, nedanför skogen. Det är bara rakt fram. Vände när vi kom till "riktig" väg och gick till ridbanan. Där blev det en ganska lång stunds dressyr. Mycket övergångar och var noga med att han skulle svara ordentligt när jag lade till skänkeln. Red mycket volter och försökte verkligen tänka på att inte använda händerna mer än nödvändigt. Fick till riktigt fin form i skritten, dock var han något långsam. Fortfarande har jag superproblem med att få Carezo att svänga vänster. Ofta blir vi tvungna att göra halt och göra en liten framdelsvändning för att komma dit jag vill. Vet inte hur mycket av problemet som sitter i mitt huvud men aja...
Sedan tog vi lite trav också. Han höll formen ungefär ett halvt varv på volten (ibland lite längre, ibland lite kortare). Blev tvungen att gång på gång gå ner till skritt för att leta rätt på kroppsdelarna igen. Men det gick fort att få tillbaka dem (=
Till slut kunde jag trava mer än ett helt varv runt spåret med hästen kvar i sin fina form, dock blev våra hörn "ramla åt vänster" (Han formade ungefär ingenting). Men man kan inte få allt!

Hästen ger ju efter i nacke och rygg när man själv ger efter och på Carezo känner man det enormt mycket! När jag kommer ihåg att slappna av i armarna, höjer han ryggen, rundar upp sig lite till och ökar till och med tempot en smula. (Att jag sedan inte alltid kan behålla läget är en annan femma ;D )

Carezo såååå nöjd efter ridningen!

Halt och halt och halt. Uteritt: Lucky

Red ut med Lisa och Charbi idag. Vi red lika långt (kort) som förra gången. Lika hopplöst halt ute. Red bara på grusvägen ovanför ridskolan. Vi red bort till busshållplatsen. Sedan vände vi. Inte kul när hästarna bara halkar. Väger man 450-550 kilo så kan man skada sig ganska illa. Ganska värdelös ridtur egentligen. Vi rider liksom bara för att vi betalat för att göra det. En liten symbolisk ridtur i försiktig skritt.

NU ÄR VI TRÖTTA PÅ IS OCH HALKA! (Åtminstone jag.)

Söndag om två veckor var det ju tänkt att jag (+ Lucky) skulle tävla i Timrå. Nu blir det kanske inget för de har kvarka! Stackars dom. Stackars mig som kanske inte får tävla. Och även om de har tävlingen, vet jag inte vad de säger här på ridskolan. De vill förstås vara säkra på att det inte är någon smitta kvar innan de släpper iväg någon av sina hästar till Timrå. (Naturligtvis vill inte jag heller bli orsak till Kvarka bland hästarna här (eller nån annanstans)) Men jag hoppas att det kommer gå att tävla.... Annars blir ju inget förrns i april!
Och förra veckan var första tävlingen för terminen och den missade jag :/ Jag tycker inte om att vänta.

Solig men kall uteritt

Idag red jag ut på Yaga. Jag tänkte att jag skulle skynda mig att rida medan det var helt ljust och därför vänta med gosandet till efter ridningen. Men vad gör man när hästen så mjukt börjar gnugga mulen mot ens axel? Det blev lite gos och mys innan ridningen i allafall men vi hann ändå rida när det var ljust. För nu går inte solen ner lika tidigt längre :)

Idag orkade jag korta stiglädrena innan jag satt upp xD Tyvärr råkade jag korta dem lite väl mycket och då orkade jag inte länga dem :P

Vi skrittade lugnt på stora vägen till den lilla vägen mot Specksta. Skrittade i sakta mak uppför backen, kändes i benen och vristerna att stigbyglarna var lite väl långt upp. Vi red bara uppför första backen och sedan red vi rakt fram en bit på stigen mot Örsjön. Där fick vi faktiskt in en minimal trav (hela Speckstabacken var bara is men här var det lite snö). Yaga skulle nog velat trava mer och kanske galoppera för hon kändes pigg i traven.

Efter den korta biten trav vände vi, skrittade lugnt tillbaka samma väg som vi kom ifrån. Man blir inte precis varm av att bara skritta..Brr! Det är inte särskilt underhållande heller (i allafall inte när man fryser), men vädret var fint! Solsken och ljust!

Dressyrlektion: Charbi/Lucky Light

Ridlärare: Therese

Elever: Lisa J-E-Lucky/Charbi, Anna-Humlan, Birgitta-Pojken, Olivia-Malle och jag-Charbi/Lucky

Idag fick jag och Lisa den briljanta idén att byta häst (jag tjatade i måndags för att vi skulle byta då..). Men vi sa att vi kanske skulle byta efter halva tiden.

Började med skritt på lång tygel (förstås). Kändes väldigt ovant att sitta på Charbi. Det känns som att han har någon led mitt på kroppen. Bakbenen känns vara på ett ställe, frambenen på ett ställe och bogarna lite här och där...Hmm. Han är ju också rätt stor och bred över ryggen.

När jag sedan försökte börja jobba lite med honom kändes det ännu konstigare. Han kändes lika stel som Lucky och svårare att svänga (i alla gångarter). När jag försökte få honom att forma vände han bara mer inåt fastän jag ledde med yttertygeln och tryckte med innerskänkeln som bara den. Han var seg på att lyssna på framåtdrivande hjälper, seg på att lyssna på förhållande hjälper och seg på att lyssna på vändande hjälper. Jag blev lite förvånad för senaste gången jag red Charbi (innan den här gången) tyckte jag det gick jättebra. Men det är ju några månadet sedan och visst kan han ha förändrats. Han gjorde inga dumheter i allafall (fast det gjorde han inte förut heller) ;)

Kändes som min vänsterarm skulle lossna efter framridningen och jag hade absolut inte fått till nånting så jag frågade Lisa om vi skulle byta. Och så gjorde vi det. Bytte alltså. Lucky kändes smalbogad och smalhalsad efter betydligt grövre Charbi.

Det var i skrittpausen vi bytte och när vi skrittat en stund på långa tyglar började vi med en övning. Vi red i vänster varv och började vända snett igenom från F. På diagonallinjen flyttade vi hästarna undanför högerskänkel. När vi kom in till X ungefär gjorde vi en volt och red sedan rakt fram till C där vi fortsatte i vänster varv. Lucky flyttade rätt snällt men bakdelen kom ganska mycket efter, jag flyttade alltså den för lite. Formen var det också lite si och så med. Hästens form alltså. Efter att vi hade gjort övningen i skritt ett par gånger kom vi fram i trav och gjorde likadant. Formen blev lite bättre i traven, åtminstone på volten (tror åtminstone det var så..hm). Therese sa inte så mycket till mig, bara att jag skulle forma mer.

Efter en stund hade vi en microskrittpaus då vi också passade på att byta varv. Sedan gjorde vi samma övning i höger varv två gånger i skritten. Sedan trav igen. Det var svårare att flytta i det här varvet och också ännu svårare att behålla en bra form. Men med lite bestämdhet så formade han sig i allafall lite bättre till vänster i volten. Therese sa att hon tyckte jag kunde reida Lucky med sporrar fortsättningsvis. Jag får se hur det blir med den saken. Jag brukar inte komma överens med sporrar... 

Efter att vi jobbat med övningen ett tag fick vi följa spåret och självständigt trava av hästarna i båda varven. Lucky gick fint emellanåt men tjafsade lite mot bettet. Tydligen skulle jag lägga till skänkeln då och när Therese sa det kom jag på att det visste jag nog redan innan. Men man kan ju behöva bli påmind ibland :)

I högervarvet travade han på bra, sökte sig framåt-nedåt och höjde ryggen bra. Lyckades behålla det någorlunda även i vänster varv. Han var inte helt stadig men det var ändå bättre än det brukar vara. Övergångarna till skirtt gick också bra idag. Han tappade formen lite just i övergången men kom nästan genast tillbaka till rätt läge.

I traven gick det särskilt bra (och blev trevligare för mig!) när jag kom ihåg att böja liksom fram och tillbaka på armbågarna när jag red lätt. Då kunde jag nämligen slappna av i vänstra skuldran och det blev förstås trevligare för hästen när jag var mindre låst också.

Haha, det är så svårt när man rider. Man ska både vara avslappnad och "spänd". Spänna magmusklerna i allafall. Och uppmärksam. Hur lätt är det att vara uppmärksam och slappna av samtidigt?

Hopplektion: Lucky Light

Ridlärare: Therese
Ryttare & hästar: Natta-Northon, Lisa-Charbi, Anna-Humlan och så jag-Lucky

Jahaja, nu är det alltså måndagkväll igen vilket innebär att jag har hoppat idag. Både Peder och Josefin var borta så vi var bara fyra.

Vi började förstås med skritt på lång tygel och sedan fick vi rida fram självständigt i skritten. Det gick väl okej bra men Lucky var lite seg, hade svårt att få honom att kliva på ordentligt. När vi jobbat en stund i skritten fick vi komma fram i trav och gå in på (ungefär) stora mittvolten. På ena sidan av volten låg fem bommar utlagda på voltspåret. Det var galoppavstånd så hästarna skulle ta två steg mellan varje. På den sidan där det inte var bommar skulle vi flytta lite sidvärts. Vi började i höger varv. Jag hade problem med att Lucky trängde inåt i volten både över bommarna och på "sidvärtssidan". Då vill jag gärna (omedvetet) "tränga ut" hästen med innerhanden men det funkar ju inte så bra. Frågade Terese vad jag skulle göra åt saken och hon sa att jag skulle ta ut innerhanden, jag fattade det som när jag tar understödjande tygeltag, vilket jag gör rätt ofta på Lucky, försöka flytta ut bogpartiet mer och leda utåt med yttertygeln om det behövdes. Jag fick nog inte till det så bra men jag fick åtminstone ord på hur jag ska göra. I vänstervarvet hade jag inte problem med att han trängde inåt men jag tappade traven lite grann kändes det som. Det var dessutom svårare att flytta honom för vänsterskänkeln. I båda varven hade jag problem med att behålla formen och rytmen över bommarna. Det gick liksom fortare och fortare över varje bom, hmm..

Aja, sedan hade vi skrittpaus! Såna ska man ha också =)

Efter skrittpausen var det dags för lite galopparbete :) :) (galoppera tycker vi om). Vi skulle galoppera på spåret och vända in över bommarna, nu uppsatta till låga hinder. Vi började i höger varv. Det gick över förväntan bra! Lucky flöt ut lite grann åt vänster men vi klarade att hoppa alla fem hindren på en gång utan att missa nåt. Annars brukar jag klara av att få hästen över ett par hinder och sedan (nästan) galoppera in i det yttre hinderstödet på nästa hinder.
En gång blev det lite tokigt, det blev skumt vid de två första hindrena, kanske svängde jag upp lite sent men det redde ut sig på de återstående. I vänstervarvet tog vi oss också över alla hinder men han flöt ut lite grann där med och blev lite för rak i innersidan. Men sista gången fick jag honom att forma sig lite inåt. Jag tänkte inte så mycket på det (att forma alltså!) innan Terese sa till och egentligen gjorde jag inte så mycket mer än la till innerskänkeln.

Skrittpaus igen.

Vi hoppade även "fyrklövern", som jag föredrar att kalla övningen, idag. Man har fyra bommar som ligger i ett plustecken på marken eller som hinder. Vi hade dem på sockerbitar. Så hoppar man som ett fyrklöver, svänger åt samma håll hela tiden, en riktig svängövning alltså där man verkligen måste se till att man får med yttersidan på hästen. Sorgsamt nog kan jag säga att den här övningen alls inte gick bra idag. I högervarvet landade vi hela tiden i fel galopp och på den sidan sär inte väggen var ivägen flöt svängarna ut lite väl mycket... Vänstervarvet gick lite bättre, där fick vi oftast rätt galopp.

En liten skrittpaus igen.

Som avslutning fick vi komma och hoppa över plustecknets mitt, alltså över sockerbitarna och ändarna på bommarna. Först med kort anridning från ena sidan och sedan direkt från andra hållet med lite längre anridning (där var ju ingen vägg ivägen). Jag började och valde att komma in i trav för jag tycker det är lättare när det är korta vägar och man ska testa nåt nytt. Lättare att få med sig hela hästen ;) Fräsch trav och han hoppade på en gång, ett ganska rejält språng över. Det var ju ett konstigt hinder ;) Från andra hållet gick det också bra och även där hoppade han ganska stort. Haha, jag gillar när nya saker går på första försöket.

Humlan stannade och kollade en gång först, hon tyckte det var konstigt. Men vid Annas och hennes nästa anridning hoppade hon minsann, och det med besked. Världens språng nästan rakt upp. Likadant från andra hållet.

Nortohn stannade också ett par gånger och sedan gick han över en av bommarna på "rätt" sätt. Jag tror han försökte tala Nathalié till rätta: "Det är här man ska hoppa." Men sedan hoppade han och han körde på Humlans stil ;) (och kanske Luckys också för enligt Terese och Lisa hoppade han också rätt rejält men det såg jag ju inte själv).

Efter denna avslutning blev det trav-lättridning och därefter skritt. Det var skönt att bara vara fyra för jag är bäst på att krocka med alla andra trots att jag kanske är den som tänker mest på att akta mig.

Jag tror Terese var nöjd med oss idag. Det är inte jämt så ;)

Testade med lite TTouch igen både före och efter ridningen. Vet inte riktigt vad Lucky tycker men han stod väldigt avslappnad efter ridningen i allafall.

Har sagt till Ingrid att jag vill låna hästen för tävling andra mars och det gick bra. Tur, för jag hade redan anmält mig ;) Hoppas allt annat klaffar också. Att ingenting oförutsett händer eller så.

Nu kommer jag inte skriva förrän på torsdag skulle jag tro, för tisdagar och onsdagar är oftast ridfria för mig! (tråkigt nog).

Godnatt!

Yagadue

Jag har ju väldigt inte fantasifulla rubriker på mina inlägg men det blir kanske bättre så småningom...

Skrittade +travade ut med Yagadue. Orkade inte ändra stiglädren idag heller så det blev till att stå på tå ;) Red samma runda som i fredags. Skritt till Kappelshagen, där det faktiskt är mer snö än is(!). Där tog vi trav upp till skogen och saktade sedan av. Vände och red genom sommarhagen där jag tränade lite på att svänga utan att röra tyglarna. Snyggt var det inte, men jag fick faktiskt till volter åt både höger och vänster. Försökte stanna utan tyglar också men det gick inte så bra. Men bara jag tog lite grann i tyglarna så stannade hon så det var ju bra i allafall. Tog sedan en kort trav igen. Sedan skritt hem till stallet. Yaga var lika gosig som vanligt.

Imorron blir det hopplektion! Förra måndan hoppade vi bana, tro vad vi får göra imorgon?
Nu ska jag börja fixa lite inför tävlingen i Timrå. Det är ju bara tre veckor kvar ;)

Lucky Light

Uteritt idag, med Lisa & Charbi och Stina & Guiness. Hade förstås hoppats på att tävla idag, på Sundsvalls ridklubb men det passade inte så bra den här helgen. Jag är i allafall anmäld till Timrå andra mars! (0, 90 m Clear Round och 1, 00 m.)

Som sagt, uteritt idag. Det blev en kort sådan. Det var blankis och ridskolehästarna är ju oskodda bak (på grund av skaderisken när de går i flock) så bakbenen gled lite åt alla håll. Till slut blev vi rädda att de skulle skada sig och då gick vi tillbaka till stallet. Testade lite TTouch på Charbi och Lucky. Men vi kan det inte så bra och det var lite halvrörigt i stallet så det var svårt både för oss och hästarna att koncentrera sig. Jag tänker ändå fortsätta försöka med TTouch tills jag blir bra på det för det är jättebra för hästarna.

Imorron ska jag rida Yaga, antagligen uteritt. Någon tur till Carezo blir det knappast för U-sek har årsmöte och Margareta är väl i Stockholm tror jag... 


Yagadue

Haha, nu har jag startat en till blogg, undrar om jag kommer vara lika dålig på att uppdatera den här som drömdagboken? Återstår att se. Har alltså tänkt skriva in allt ridande här och jag börjar väl med idag.

Idag hade jag Yaga och på grund av underlaget (snorhalt och hårt) blev det mest skritt. Yaga klarar sig ändå ganska bra med fyra broddar i varje sko, det är sällan hon halkar. Vi skrittade upp mot ridskolans sommarhagar, där gick det faktiskt att trava, så det gjorde vi. Däremot gick det inte att rida lätt för jag hade inte orkat ändra Ing-Maries lååånga stigläder. Så jag stod på tå i något som skulle föreställa lätt sits ;) Saktade av till skritt efter den korta traven och red upp i skogen. Sedan vände vi runt så vi kom på stigen som går till andra sommarhagen, den som är den som ridskolan arrenderar för ridskolehästarnas bete. Tog lite trav igen, monté-Yaga tänkte visa sig (Yagadue tror att hon är en montéhäst ;) ) för det var ju på hemväg men farten hann inte bli så hög för vi kom till världens isparti och där kändes det inte bra att trava. Så vi skrittade hem.

Ingen särskilt märkvärdig ridtur, kanske intressantare en annan gång ;)

I stallet var Yaga gosig, precis som alltid. Jon skulle säkert kunna bli kliad i timtal. Så kliar hon så snällt tillbaks också, myshäst.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0